Dotaz k produktu
Mazanec 500g
Využijete nejen o Vánocích
- droždí je součástí balení
- upečete ho i v domácí pekárně
Složení: cukr, rýžová mouka, kukuřičný škrob, bramborové vločky (brambory, emulgátor: mono- a diglyceridy mastných kyselin, stabilizátor: difosforečnany, antioxidant: estery mastných kyselin s kyselinou askorbovou, antioxidant: disiřičitan sodný, barvivo: kurkumin), kukuřičná mouka, sušená mléčná směs (palmový tuk, sušená syrovátka, glukozový sirup, sušené odtučněné mléko, stabilizátor: trifosforečnany, protispékavá látka: fosforečnany vápenaté), zahušťovadlo: guma guar, sušené droždí (pekařské droždí, emulgátor: sorbitanmonostearát), jedlá sůl, látka zlepšující mouku: fosforečnany vápenaté, aroma
Návod na přípravu: k obsahu sáčku přidáme 350 ml vlažné vody nebo mléka, 2 žloutky, 10 g sušeného droždí, 80 g másla a rozinky dle chuti (cca 30 g). Z řádně vypracovaného těsta vytvarujeme mazanec, který položíme na plech s pečícím papírem. Necháme kynout 60–90 minut. Mazanec nařízneme do hloubky 1 cm do kříže a potřeme rozšlehaným vejcem. Pečeme při 175–180 °C asi 45–50 minut.
Použití pro domácí pekárny
Do pečící nádoby nalijeme 350 ml vlažné vody nebo mléka, nasypeme obsah sáčku a přidáme 2 žloutky, 10 g sušeného droždí, 80 g másla a rozinky dle chuti (cca 30 g). Pro pečení v domácí pekárně použijeme program Klasik, barva světlá. Doba přípravy mazance včetně hnětení a kynutí trvá 3,5 hodiny. Přejeme dobrou chuť!
Recepty:
https://www.labeta.cz/recept/mini-mazance_plnene_cokoladou
https://www.labeta.cz/recept/velikonocni_raz-dva_jidase
Výživové hodnoty | ve výrobku připraveném podle návodu na přípravu |
Energetická hodnota [kJ/kcal] | 1320/ 316 |
Tuky [g] | 12 |
z toho nasycené mastné kyseliny [g] | 7,9 |
Sacharidy [g] | 48 |
z toho cukry [g] | 16 |
Bílkoviny [g] | 3,4 |
Sůl [g] | 0,76 |
Vláknina [g] | 0,7 |