Dotaz k produktu
Bezlepkový chléb DELIKATES se směsí semínek 500g
Slunečnicová, dýňová, lněná hnědá, lněná zlatá, konopná a chia. Ano, počítáte správně - šest druhů semínek, která dohromady tvoří více než 30 % obsahu směsi!
Možná to zní neskutečně, ale i při takovém množství „zrní“ si chléb uchovává jemnou chuť a kyprou texturu. Pokud i vy patříte k zákazníkům, kteří se nespokojí s průměrem a vždy vyžadují něco extra, pak je pro vás jako stvořený. DELIKATES, to je skutečná delikatesa mezi bezlepkovými semínkovými chleby!
Výrobce: Adveni
Složení: kukuřičný škrob, směs semínek 30 % (slunečnicová semínka loupaná, dýňová semínka loupaná, lněná semínka zlatá, lněná semínka hnědá, konopná semínka loupaná), bramborový škrob, tapiokový modifikovaný škrob, mleté výlisky semen chia – šalvěje hispánské (Salvia hispanica), dextróza, jedlá sůl, slunečnicový lecitin (emulgátor), kmín drcený, guarová guma (zahušťovadlo), karobový prášek, kyselina askorbová (látka zlepšující mouku), kyselina citronová (regulátor kyselosti).
Může obsahovat: stopy sezamu
Výživové údaje na 100 g | |
---|---|
Energetická hodnota | 1819 kJ / 433 kcal |
Tuky | 17 g |
z toho nasycené mastné kyseliny | 2,3 g |
Sacharidy | 62 g |
z toho cukry | 2,2 g |
Vláknina | 9,6 g |
Bílkoviny | 8,1 g |
Sůl | 2,0 g |
Omega 3 mastné kyseliny: kyselina alfa-linolenová | 1,76 g |
Balení obsahuje
500 g směsi na bezlepkový chléb DELIKATES se směsí semínek.
K tomu přidáme 340 ml vlažné vody, 5 g sušeného nebo 21 g čerstvého droždí.
Návod k přípravě v domácí pekárně
Před otevřením sáček protřepeme, aby se jeho obsah dobře promísil. Do mísící nádoby nalijeme vlažnou vodu. Přisypeme obsah balení. Uprostřed směsi vytvoříme důlek, do kterého přidáme sušené nebo čerstvé droždí. Pečeme na krátký program cca 2 hodiny (max. 2 hodiny a 10 minut).
Návod k přípravě v klasické troubě
Do skleničky nalijeme 40 ml vlažné vody, přidáme lžičku cukru, rozdrobíme 21 g čerstvého droždí a rozmícháme. Na teplém místě necháme cca 10 minut vzejít kvásek.
Ve velké míse smícháme směs, 300 ml vody a připravený kvásek. Zhruba 5 minut hněteme do hladkého těsta.
Nádobu, ve které budeme péct, dobře vymažeme olejem a vysypeme moukou. Vzniklé těsto přesuneme do pečící nádoby a zakryjeme ho potravinářskou fólií, aby neoschlo. Na teplém místě necháme kynout cca 45 minut.
Troubu předehřejeme na 250 °C a na její dno dáme starý hluboký plech na pečení, na který nalijeme cca 0,5 l vroucí vody. Troubu rychle zavřeme, aby neunikla pára, která se tam díky vroucí vodě vytvoří.
Pečeme 20 minut, poté troubu otevřeme a páru vyvětráme, vyndáme spodní plech, teplotu stáhneme na 200 °C a pečeme 30 minut. Pak chleba vyklopíme z formy a pečeme ještě 10 minut bez ní, abychom docílili pěknou kůrku.
Pozor, celková doba pečení se může mírně lišit – v závislosti na typu trouby. Že je chléb hotový, prověříme známým testem se špejlí – zapíchneme ji do chleba, a když ji vytáhneme suchou, chléb je upečený. Správně upečený chléb poznáme také tak, že zaklepeme na spodek a ten musí „zvonit“, tzn. znít dutě.
Upečený chléb necháme vychladnout na mřížce.
Shrnutí časů:
Vzejítí kvásku cca 10 min.
Hnětání těsta do hladka cca 5 min.
Kynutí cca 45 min.
Pečení celkem 1 hodinu.
Shrnutí pečení:
1. na 250 °C s párou – 20 min
2. na 200 °C bez páry – 30 min
3. na 200 °C bez formy na pečení – 10 min